Mata: Bilo je to par strašnih dana za njega
Foto:EPA

De Gee mora igrati ili ne može na Evropsko prvenstvo

Mata: Bilo je to par strašnih dana za njega

S. Bošković

Priča o transfer Davida de Gee iz Manchester Uniteda u Real napravila je pravu pometnju u nogometnom svijetu. Transfer mu je propao, no Juan Mata tvrdi da ga to nije poremetilo.

Mata se nalazi sa De Geom na pripremama reprezentacije, te je imao priliku vidjeti njegovo ponašanje.

"Njegov profesionalizam djeluje netaknut, djeluje mi kao i uvijek, smiren i opušten. Bilo je to par strašnih dana za njega, on je moj prijatelj i stojim mu na raspolaganju što god da treba. On je u ovim trenucima koncentriran na utakmice nacionalne momčadi, te njegov boravak ovdje s nama može biti isključivo dobro i pozitivno za njega."

Njegov suigrač još je dodao:

"Svi znamo koliko je kvalitetan golman i da svojom kvalitetom može unaprijediti bilo koju momčad na svijetu. Navijači će stati uz njega, a i od nas suigrača ima apsolutnu podršku."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Louis Van Gaal prijavio je De Geu za nastupe u Ligi prvaka, uz Sergia Romera i Sama Johnstona, a morat će početi nastupati za Manchester United, jer u suprotnom riskira odlazak na Evropsko prvenstvo naredne godine. 

"Ukoliko neće igrati u klubu bit će mu jako teško izboriti mjesta za odlazak na Evropsko prvenstvo", riječi su izbornika reprezentacije Španije, Vicenta del Bosquea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.