Mata danas postaje Unitedov nogometaš

BBC javlja

Mata danas postaje Unitedov nogometaš

E. Škorić

Ugledna britanska TV kuća BBC javlja da će Juan Mata, veznjak Chelseaja,danas potpisati za Manchester United.

BBC javlja kako će španski nogometaš danas posjetiti trening-kamp Uniteda, te potpisati ugovor ukoliko uspješno odradi liječničke preglede.

Kako su jučar izvijestili britanski mediji, Mata je helikopterom trebao stići u trening-bazu u Carringtonu, ali to se ipak nije dogodilo. Danas se očekuje da transfer bude završen.

Za ovog veznjaka će Chelsea inkasirati 37 miliona funti. U srijedu se Mata, pak, oprostio od svojih suigrača na Stamford Bridgeu. Umjesto Mate u Chelsea dolazi Mohamed Salah iz Basela.

Dodajmo da je Mata u Chelsea stigao u ljeto 2011. godine. Bio je ključan igrač u zapadnom Londonu, ali je otišao u drugi plan kada je klub preuzeo novi-stari trener Jose Mourinho. Mnoge je iznenadila vijest da je Portugalac igrača kakav je Mata odlučio dati u vlasništvo ljutom rivalu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.