Mata: Možemo izboriti plasman u Ligu prvaka

Vjeruje u četvrtu poziciju

Mata: Možemo izboriti plasman u Ligu prvaka

Španski reprezentativac Juan Mata vjeruje da Manchester United sezonu može završiti na četvrtoj poziciji.

Tim sa Old Trafforda trenutno zauzima peto mjesto u Premiershipu sa četiri boda manje od rivala Cityja, a Van Gaalovi izabranici čine sve da uspješno privedu kraj sezone i izbore mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. 

"Možemo da ostvarimo oba cilja, odnosno da osvojimo FA Cup i da izborimo četvrto mjesto. Vjerujem da možemo dobiti sve utakmice do kraja sezone i tako ćemo onda imati šansu za Ligu prvaka. Znam da Manchester City i Arsenal igraju međusobno u sljedećem kolu i to bi mogla biti naša šansa", izjavio je Mata za britanske medije. 

Crveni đavoli će do kraja sezone u prvenstvu odmjeriti snage sa Norwichom, West Hamom i Bournemouthom.

"Moramo da dobijemo te utakmice, da se skoncentrišemo na njih. Ako ne pobijedimo, onda je sve nebitno. Dvije sezone sam na Old Traffordu i želim konačno da osvojim nešto. Biće teško protiv Crystal Palacea u finalu FA Cupa, to je posebno takmičenje", zaključio je Mata.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjećanja radi, Mata je u Manchester United dospio iz Chelseaja i tokom dosadašnje karijere je još nastupao za Valenciju i Real Madrid Castillu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi