Mata: Nenormalno je koliko zarađujem u Unitedu

Opleo po modernom fudbalu

Mata: Nenormalno je koliko zarađujem u Unitedu

Španski reprezentativac Juan Mata izrazio je nezadovoljstvo današnjom visinom primanja u fudbalu.  

Među onima koji nisu oduševljeni načinom na koji funkcioniše moderni fudbal je i Mata. Fudbaler Manchester Uniteda na Old Traffordu zarađuje milione i smatra da ima sramotna primanja u odnosu na ostatak svijeta. 

"Pristao bih sigurno igrati za manju plaću, ako fudbal ne bi bio takav biznis više. Razumijem navijače, čini se da su vlasnici postali važniji od njih", kazao je Juan Mata u razgovoru za inostrane medije i potom nastavio:

"Fudbal nije kao prije, kada nisu toliko bili angažovani mediji ili neki ljudi iz interesa. Ne uživam toliko zbog poslovne strane fudbala. Volim igru, trening i takmičenje", ističe Španac. 

Mata je zaključio da se nekada čak i plaši koliko je zaštićen.

"Pravi život je ono što žive moji prijatelji - traže sebi posao, prijavljuju se na socijalnu pomoć, emigriraju... Ponekad me plaši koliko sam zaštićen, uvijek se neko javi tko će stvari raditi za mene, a to nije normalno u pravom životu. U fudbalskom svijetu moja plata je nenormalna, ali u poređenju sa 99,9% Španije i ostatka svijeta, sramotno je koliko zarađujem", dodao je Mata.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije