Matej Delač još dvije godine u Chelseaju

Bivši golman Sarajeva produžio ugovor

Matej Delač još dvije godine u Chelseaju

D. Kurbegović

Golman koji je ostao navijačima Sarajeva u sjećanju u prošloj sezoni, kada je na otvaranju drugog dijela prvenstva primio pacerski gol na Bilinom polju, što je na kraju bordo ekipu koštalo poraza, kojeg mnogi spominju kao ključnog u prošlogodišnjoj borbi za titulu.

Nakon što je Dženan Uščuplić naslijedio Roberta Jarnija na klupi Sarajeva u finišu sezone, tako je i Delač otišao u drugi plan, a mjesto prvog golmana preuzeo je Dejan Bandović.

Na kraju se Delač vratio s posudbe u Chelsea, a na iznenađenje mnogih navijača ove ekipe, 21-godišnji golman nagrađen je sa novim dvogodišnjim ugovorom, koji ga sada sa ekipom iz Londona veže do ljeta 2016.godine.

Podsjetimo Matej Delač je rođen u Gornjem Vakufu u Bosni i Hercegovini, a skauti Chelsea primijetili su ga u Interu iz Zaprešića, gdje je ovaj talentovani čuvar mreže debitovao u prvoj ekipi sa 16 godina. Nakon potpisivanja ugovora sa Cheeseom u Augustu 2010. godine, četiri godine je proveo na posudbama u Vitesseu, Budejovicama, Guimaraesu, Vojvodini, te prošle sezone u Sarajevu.

Delač će po svemu sudeći ponovo na posudbu, jer Chelsea osim Petr Čecha, sada na raspolaganju ima i Thibauta Courtoisa koji se vratio s posudbe iz Atletico Madrida, a tu je i iskusni 41-godišnji Mark Schwarzer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.