Mathieu: Biće teško zamijeniti Puyola
Foto: EPA

Francuz spreman za igranje u Barceloni

Mathieu: Biće teško zamijeniti Puyola

M. Šljivak

Francuski defanzivac Jeremy Mathieu postao je nedavno i službeno novi igrač Barcelone.

Mathieu je na Nou Camp stigao iz ekipe Valencije za 20 miliona eura, a doveden je kao zamjena za dugogodišnjeg kapitena tima Carlesa Puyola.

Francuz tvrdi kako je spreman za izazove koje donosi igranje u Barceloni, ali da će Puyola itekako biti teško zamijeniti...

"Uvijek ću davati sve od sebe na terenu i nadam se da će sve biti u najboljem redu. Teško je, međutim, zamijeniti igrača kao što je Carles Puyol, ali ću dokazati Barceloni da su me s pravom angažovali. Došao sam ovdje da osvajam trofeje", rekao je Mathieu za zvaničnu klupsku televiziju.

Mathieu je prethodnih pet sezona nastupao za Valenciju, a u karijeri je igrao za Toulouse i Sochaux.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.