Mathieu Valbuena se vraća u Francusku?

Za usluge omalenog veznjaka zainteresovan Lyon

Mathieu Valbuena se vraća u Francusku?

Francuski reprezentativac Mathieu Valbuena mogao bi se ovog ljeta vratiti u Ligue 1, nakon jednogodišnje epizode u Rusiji.

Valbuena je u augustu prošle godine za 7 miliona eura prešao iz Marseillea u Dinamo iz Moskve, a sada postoji opcija da za isto obeštećenje ode u Lyon, koji je veoma zainteresovan za ovog omalenog veznjaka.

Problem za Lyon bi mogla predstavljati činjenica da Valbuena u Moskvi zarađuje čak 275 hiljada eura sedmično, pa se postavlja pitanje hoće li u francuskom velikanu pristati da ponude francuskom reprezentativcu barem približnu cifru.

Jedan od razloga zbog kojih se Lyon zainteresovao za Mathieua Valbuenu je povreda Clementa Greniera, koji će dosta dugo izbivati sa terena.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjećamo, Lyon će u novoj sezoni ponovo zaigrati u Ligi prvaka, dok je moskovski Dinamo dobio zabranu zbog kršenja finansijskog fair playa, zbog koje neće nastupiti u evropskim takmičenjima ove sezone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.