Mathijsen: Naša pobjeda je zaslužena

HSV minimalno protiv Standarda

Mathijsen: Naša pobjeda je zaslužena

E. Škorić

Njemački Hamburg je preokrenuo vodstvo belgijskog Standarda i na kraju slavio sa 2:1. Branič domaćih Joris Mathijsen je zadovoljan takvim ishodom na HSH Nordbank Areni, gdje će se 12. maja igrati finale Evropske lige.

"Bili smo bolja momčad i dominirali smo terenom od samog početka utakmice. Šokirao nas je jedan bezazleni pogodak Standarda. Ipak smo se uspjeli vratiti i postići dva gola do kraja utakmice. Ova pobjeda od 2:1 je prilično nezgodna pred uzvrat. Standard ima prilično snažnu ekipu i stvari se sljedećeg tjedna mogu promijeniti", kazao je Mathijsen, te dodao.

"Oni su imali nekoliko šansi da izjednače, ali smo i mi mogli postići tri, četiri pa i više golova. Sve u svemu, možemo biti zadovoljni pobjedom. Mislim da smo je zaslužili".

Golove za njemački tim postigli su Mladen Petrić i Ruud van Nistelrooy.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.