Matić je bio tek treći izbor Mourinha

Želio je dvojicu veznjaka prije njega

Matić je bio tek treći izbor Mourinha

Srbijanski fudbaler Nemanja Matić bio je tek treći izbor za trenera Crveni đavola Josea Mourinha kada je u pitanju vezni red ovog ljeta, prenosi Daily Telegraph.

Podsjetimo, engleski mediji prenose informacije da je Matić jučer stigao na ljekarske preglede na Old Trafford, ali on je bio tek treća opcija za ovaj klub.

Naime, portugalski stručnjak na klupi tima sa Old Trafforda Jose Mourinho prije Matića želio je Erica Diera iz Tottenhama ili Radju Nainggolana iz Rome. Ipak, njih dvojica su očito bili preskupi ili nedostižni, pa se Jose na kraju odlučio na svog starog poznainka.

Podsjetimo, Matić bi u Manchester United trebao doći za oko 40 miliona funti. Bit će ovo drugi put da Matić i Mourinho sarađuju, a prvi put je to bilo u Chelseaju prije nekoliko sezona. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Matić je prošle sezone u dresu Chelseaja odigrao 35 mečeva u Premiershipu te je postigao jedan pogodak uz osam asistencija.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti