Matić: Mi smo takav narod, preko noći sve zaboravimo
Foto: EPA

Pozvao navijače na Marakanu

Matić: Mi smo takav narod, preko noći sve zaboravimo

Reprezentativac Srbije Nemanja Matić pozvao je navijače na sutrašnju utakmicu protiv Gruzije, gdje će njemu i njegovim saigračima biti potrebna bilo kakva pobjeda da ovjere prvo mjesto i direktan plasman u Rusiju.

Srbija je još u prošlom kolu imala priliku matematički osigurati prvo mjesto, ali su izabranici Slavoljuba Muslina izgubili od Austrije sa 3:2. To je bio prvi poraz Srbije u ovim kvalifikacijama, a navijačima je naglo splasnulo raspoloženje.

"Mi smo takav narod, pa preko noći zaboravimo mnoge stvari. Poslije jednog poraza se mijenja slika o svima nama. Ljudi zaborave da smo prvi na tabeli i da nas jedna pobjeda vodi na Mundijal. Podsjećam da sami odlučujemo u svojoj sudbini, a navijači bi trebali da napune stadion. Očekujemo dobru podršku protiv Gruzije, ne bježimo od odgovornosti i nadamo se pobjedi", rekao je Matić, te dodao:

"Jedva čekamo utakmicu sa Gruzijom jer smo svjesni koliko to znači našem fudbalu. Nemamo straha, samo veliku želju. Svjesni smo da smo zakazali protiv Austrije, sada idemo da popravimo stvari".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Meč Srbije i Gruzije igra se sutra u Beogradu na stadionu Rajko Mitić (Marakana) s početkom u 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi