Matić: Mourinho nam je poželio sreću i plasman na Mundijal
Foto: EPA

Posebni želi vidjeti Srbiju na Svjetskom prvenstvu

Matić: Mourinho nam je poželio sreću i plasman na Mundijal

Srbija je u Beču propustila šansu da potvrdi direktan plasman na Mundijal. Austrijanci su zasluženo slavili, ali će izabranici Slavoljuba Muslina večeras imati priluku da "poprave stvari" i pobjedon nad Gruzijom "čekiraju kartu" za Rusiju.

Kada je u pitanju igra reprezentacije Srbije i večeras će puno toga zavisiti od veznjaka Manchester Uniteda Nemanje Matića.

Iskusni fudbaler je pred utakmicu sa Gruzijom istakao i da je razgovarao sa trenerom Uniteda Joseom Mourinhom, te da je Posebni poželio puno sreće njemu i njegovim reprezentativnim kolegama.

"Poželio nam je svu sreću, da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo. I on je rekao da smo trebali igrati bolje, ali to je fudbal i on se nada da ćemo se plasirati. To je sve", istakao je, prema portalu b92.net, Nemanja Matić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Potom se Matić osvrnuo i na kritičare, a posebno na negativne komentare na društvenim mrežama poslije utakmice sa Austrijom.

"Čitao sam to kada sam bio mlađi, sada sam iskusniji i to me iskreno ne zanima. Veoma dobro znam kada igram dobro, a kada loše. Ne treba niko ništa da mi kaže. Sam sam sebi najveći kritičar. Ljudi koji pišu komentare fudbal i ne prate na taj način, vjerovatno samo pogledaju rezultat. Više bih volio da dođu na stadion i podrže nas", dodao je reprezentativac Srbije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti