Matić: Ovo je najvažnija utakmica u historiji Srbije

Srbija gostuje u Dublinu

Matić: Ovo je najvažnija utakmica u historiji Srbije

Vezni fudbaler Manchester Uniteda Nemanja Matić će sa reprezentacijom Srbije večeras gostovati u Dublinu, gdje će izabranici Slavoljuba Muslina odmjeriti snage sa Republikom Irskom.

Na press konferenciji pred utakmicu, Matić je bez mnogo razmišljanja poručio da je predstojeći meč možda i najvažniji u fudbalskoj historiji Srbije.

"Slijedi nam najvažnija utakmica u kvalifikacijama, ako ne i u fudbalskoj historiji Srbije. Mi smo mala zemlja i fudbal nam mnogo znači. Sretni smo što smo prvi i dat ćemo sve od sebe da ostanemo na tom mjestu. Moj san je da predstavljam Srbiju na Svjetskom prvenstvu", rekao je Matić, te dodao:

"Teško je uzeti bodove u Irskoj. Očekuje nas težak meč ali igra nas ne zanima mnogo. Važna je pobjeda, jer samo će se o tome pričati nakon utakmice. Neriješeno ne bi bilo loše za nas, ali ćemo se potruditi da iskoristimo svoje prilike i da pobijedimo".

Srbija trenutno zauzima prvo mjesto u grupi D sa 15 bodova, dok je Irska druga sa 13. U slučaju pobjede, selekcija naših istočnih susjeda bi napravila ogroman korak ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo, što bi predstavljalo veliki uspjeh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi