Matip stvorio probleme Kloppu pred današnji meč
Foto: Joel Matip (desno) (EPA)

Povreda kamerunskog fudbalera

Matip stvorio probleme Kloppu pred današnji meč

Kamerunski fudbaler Joel Matip stvorio je probleme treneru Liverpoola Jurgenu Kloppu pred današnju utakmicu Premiershipa protiv Southamptona. 

Kako javljaju engleski mediji, Matip se povrijedio u posljednji trenutak i neće biti biti spreman da konkuriše za današnji meč, pa je ostalo upitno ko će 'uskočiti' kao njegova zamjena. 

I, dok je Estonac Ragnar Klavan siguran u prvoj postavi, ostaje pitanje hoće li se Klopp odlučiti za Dejana Lovrena ili Joe Gomeza kao drugog igrača na štoperskoj poziciji. 

Podsjetimo, Lovren je napravio mnogo grešaka od početka sezone  i izgubio je mjesto startera, dok je Gomez u posljednje vrijeme većinom igrao na poziciji desnog beka. Ipak, on je odigrao sjajan meč za reprezentaciju Engleske protiv Brazila na poziciji štopera i veoma je dobro čuvao Neymara, pa bi možda to moglo pomoći Kloppu da mu promijeni poziciju. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Liverpool je trenutno na 5. poziciji sa 19 bodova, dok je njihov današnji rival osam mjesta ispod sa šest bodova manje. Susret počinje od 16.00 sati.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi