Matjaž Kek je od danas živa legenda Rijeke

Preporodio klub

Matjaž Kek je od danas živa legenda Rijeke

Slovenski stručnjak Matjaž Kek od danas je najdugovječniji trener u historiji NK Rijeka.

Kek je u Rijeci dočekao 1335. uzastopni dan i tako je s vrha skinuo dosadašnjeg rekordera Stojana Osojnaka, koji je trener Rijeke bio od 15. oktobra 1963. do 10. juna 1967. godine.

Kek je Rijeku preuzeo 27. februara 2013. godine i od tog dana je počela jedna nova, uspješna era ovog kluba koji je dva puta igrao grupnu fazu Evropske lige.

Kek je od Rijeke napravio, uz Dinamo, najozbiljniji hrvatski klub koji se trenutno nalazi u situaciji da se s pravom može nadati tituli prvaka Hrvatske. Riječani se nakon 13 kola nalaze na prvom mjestu HNL-a sa šest bodova više od Dinama.

Slovenac je Rijeku vodio na 181 utakmici, od čega 132 u HNL-u, a ostvario je 110 pobjeda i smatra se živom legendom kluba sa Kantride/Rujevice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije