Matjaž Kek: Sada slijede dva, tri dana pijanstva
Foto: EPA

Trener Rijeke nakon osvajanja titule prvaka Hrvatske

Matjaž Kek: Sada slijede dva, tri dana pijanstva

Nakon velike pobjede nad Cibalijom rezultatom 4:0 Rijeka je osigurala titulu prvaka Hrvatske i na taj način okončala 11 godina dugu dominaciju Dinama.

Ovo je za Rijeku prva titula prvaka u historiji ovog kluba, a nakon večerašnje utakmice i velikog slavlja oglasio se i trener Riječana, Matjaž Kek.

"Dogodilo se čudo, ali i to se dogodi jednom u životu. Ovo nije samo naša titula, ovo je za sve kojima je Rijeka u srcu. Za sve generacije stručnih stožera, za sve koji su patili i vjerovali", izjavio je Kek na press konferenciji.

"Krvarili smo, puno smo se namučili, ali smo zaslužili ovo. Mi smo pobjednici, ne mogu dovoljno čestitati igračima, ovo je njihova pobjeda. Ja sam najsretniji čovjek danas", rekao je trener Rijeke, te na kraju dodao:

"E sada slijede dva, tri dana pijanstva, a onda triježnjene i nogomet. Zbog navijača smo dali sve od sebe...Malo ko je mislio da će baš Rijeka odlučivati o svemu u hrvatskom nogometu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi