Matović: Sloboda nije bez šansi, očekujem tešku utakmicu

Dojučerašnji kapiten Beitara za SportSport.ba

Matović: Sloboda nije bez šansi, očekujem tešku utakmicu

S. Mlaćo

Nogometaši Beitara iz Jerusalema, protivnici naše Slobode u prvom pretkolu Evropske lige nastupati će oslabljeni s obzirom da ih prije par dana napustio srbijanski internacionalac Dušan Matović.

Matović je dvije i pol godine nastupao za tim iz Jerusalema te bio kapiten momčadi, ali neće napuštati Izrael. Iskusni lijevi bek karijeru će nastaviti u ekipi Hapoel Kfar Saba, a za SportSport.ba je govorio nešto više o svojoj sada već bivšoj momčadi.

"Beitar je najveći klub u Izraelu sa najvećim brojem navijača. Posljednje dvije godine smo obezbijedili izlazak u Evropu i ekipa je talentovana. Ima dosta kvalitetnih pojedinaca tako da očekujem tešku utakmicu. Posebno zbog toga jer je prva takmičarska u sezoni i nimalo lako neće biti Beitaru u Zenici", ističe Matović za naš portal.

Priznaje da baš ne poznaje kvalitetu nogometa u našoj zemlji, ali priznaje da je atmosfera na utakmicama Beitara nešto što je zaista posebno.

"Iskreno nisam pratio fudbal u BiH, ali znam da se igra jako agresivno. Ima dosta kvalitetnih igrača tako da Sloboda ima šanse da prođe dalje. Atmosfera na stadionu Tedi u Jerusalemu je nešto zaista posebno. To je naš 12-ti igrač  bio svaki meč kod kuće i bili smo uz šampiona prošle godine najefikasniji kod kuće. Mislim da će to biti prednost Beitara jer se drugi meč igra u Jerusalemu", dodaje naš sagovornik.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Matović je u prošloj sezoni bio jedan od najstandardnijih u ekipi Beitara, a u klub je pristigao u januaru 2014.godine iz Kiryat Shmona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi