Matri pristao na odlazak u West Ham
Foto:EPA

Milan se uspio riješiti viška napadača

Matri pristao na odlazak u West Ham

S. Bošković

Napadač Milana Alessandro Matri prihvatio je ponudu za prelazak u redove engleskog prvoligaša West Ham United.  

Ranije je rečeno da je klub, koji s klupe vodi Slaven Bilić u najboljoj poziciji za dovođenje ovog igrača, a direktor Milana Adriano Galliani pokušavao je nagovoriti igrača na transfer. Mediji u Italiji izvještavaju da je Matri prihvatio ideju prelaska u West Ham, i karijeru će nastaviti u Premier ligi.

Matri će u West Ham otići na posudbu od godinu dana s opcijom kupovine, a sve bi trebalo biti završeno već sutra. Ovaj fudbaler je drugi dio prošle sezone proveo u Juventusu, na posudbi, te je pobjedničkim golom donio Staroj Dami trofej kupa, u finalu protiv Lazia.

Tridesetjednogodišnjak je čitavu karijeru je proveo u Seriji A. Počeo je igrati za Milan davne 2002. godina, ali je većinu vremena bio na posudbama. Bez posudbi je igrao za Cagliari, te Juventus. 2013. se vratio u Milan, ali ga oni opet šalju na posudbu, prvo u Fiorentinu, a kasnije u već spomenuti Juventus. Za nacionalni tim Italije odigrao je sedam susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.