Matthaus: Ancelotti će se uskoro suočiti s potpunim haosom
Foto: EPA

Legendarni fudbaler poziva Italijana na promjenu pristupa

Matthaus: Ancelotti će se uskoro suočiti s potpunim haosom

Atmosfera u taboru aktuelnog prvaka Njemačke Bayern Munchena nikako nije na zadovoljavajućem nivou. Zvijezde poput Thomasa Mullera i Roberta Lewandowskog su čak i javno kritikovale trenutnu situaciju u klubu, a legendarni fudbaler Bavaraca, Lothar Matthaus upozorava trenera ekipe, Carla Ancelottija, da bi se uskoro mogao suočiti s potpunim haosom.

Ni pobjeda u prvoj rundi grupne faze Lige prvaka nad Anderlechtom rezultatom 3:0 nije zadovoljila brojne kritičara Bayerna, koji nisu zadovoljni igrom ekipe, a tokom samog susreta došlo je do sukoba između Ancelottija i Riberyja, jer je italijanski stručnjak odlučio Francuza zamijeniti deset minuta prije kraja utakmice.

Nove varnice sigurno ne pomažu Bayernu, a Matthaus vjeruje da Ancelotti, vrlo brzo, mora poduzeti drastične mjere kako bi zadržao kontrolu nad ekipom.

"Odavno nije bilo ovoliko 'nemira' u Bayernu. Taktike na terenu ne djeluju i ne možete biti zadovoljni ovosezonskim izdanjima ekipe", izjavio je Matthaus za Bild, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ancelotti sada mora biti strog. Strožiji nego što je bio tokom posljednje godine i pol. U suprotnom će se uskoro suočiti s potpunim haosom. Ne znam da li je on voljan to učiniti ili je već počeo s takvim pristupom unutar ekipe."

"On mora organizovati razgovore s igračima. Mora dovesti ekipu u formu, ali i poraditi na njihovoj igri. Mora disciplinovati igrače i boriti se protiv svega što ugrožava uspjeh. Ako je potrebno, neke igrače mora poslati i na tribine", dodao je legendarni njemački veznjak koji je, igrajući za Bayern, prikupio više od 300 nastupa u Bundesligi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije