Matthaus: Mourinho je ispred Guardiole

Matthaus smatra Mourinha najboljim

Matthaus: Mourinho je ispred Guardiole

M. Šljivak

Legenda njemačkog fudbala, Lothar Matthaus, smatra da je Jose Mourinho mnogo bolji trener od Pepa Guardiole.

Matthaus, nekada najbolji fudbaler svijeta, smatra da je Jose u trenerskoj karijeri pokazao mnogo više od Guardiole, jer je osvajao titule s Portom, Chelseajom, Interom i Real Madridom.

S druge strane, Guardiola je trofeje osvajao s Barcelonom i Bayernom.

"Pep nije najbolji trener na svijetu. Mislim da je to Mourinho. On je bolji trener", istakao je Matthaus.

Također, Matthaus smatra i da će španski stručnjak napustiti Bayern na kraju ove sezone.

"On će otići. Nema smisla da čeka zimu da produži ugovor. Da neće otići, produžio bi ugovor ovog ljeta. Poštujem Guardiolu, osvojio je mnogo trofeja, ali mora se ranije izjasniti", ističe Matthaus.

Isto tako, dugogodišnji član Bavaraca smatra da je Jurgen Klopp prvi kandidat za klupu Bayerna, ali i dva strana trenera su na listi.

"Nijemac koji može zamijeniti Pepa je Jurgen Klopp. Također, imam dva stranca kao kandidate. To su Jose Mourinho i Carlo Ancelotti. Međutim, Mourinho neće otići iz Chelseaja", dodao je Matthaus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije