Matthaus žestoko kritikovao UEFA-u
Foto: EPA

Zbog napada u Dortmundu

Matthaus žestoko kritikovao UEFA-u

Legendarni njemački fudbaler Lothar Matthaus osuo je paljbu po Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA). 

Nakon što se dogodio bombaški napad na autobus s igračima Borussije, očekivalo se da će duel između 'milionera' i Monaca biti prolongiran za subotu. Igrači Dortmunda, kao ni predstavnici Monaca, nisu bili za to da se susret pomjeri za srijedu, ali na kraju je presudio pritisak UEFA-e i politike.

"Izvodi iz Borussije su mi rekli da fudbaleri nisu htjeli da igraju u srijedu. Međutim, bili su pod ogromnim pritiskom UEFA-e i politike. Svi su htjeli da dokažu da je Dortmund spreman za borbu protiv terorizma. Za mene je neodgovorno što su morali da igraju večeras. Nerazumljiva mi je odluka UEFA-e da napravi takav pritisak na Borussiju", izjavio je Matthaus. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, u tri eksplozije koje su se desile neposredno pred meč Borussije i Monaca povrijeđene su dvije osobe. Jedan od njih je policajac, dok je drugi igrač Borussije Marc Bartra kojem je slomljen zglob.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije