Mauricio Pellegrino napustio Alaves

Argentinski stručnjak odbio novi ugovor

Mauricio Pellegrino napustio Alaves

D. Rakanović

Argentinski trener Mauricio Pellegrino više nije trener Alavesa. 

On nije prihvatio novi ugovor sa ovom ekipom zbog porodičnih razloga. 

Nakon jedne sezone 45-godišnji Argentinac napustio je Alaves, zbog, kako je objasnio, porodičnih razloga. 

“Uživao sam u ovoj sezoni i želim zahvaliti svima što su mi pomagali u uspjesima, posebno igračima. Siguran sam da će klub nastaviti rasti”, rekao je Pellegrino na oproštaju, prenosi španski AS.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pellegrino je napravio veliki uspjeh završivši sezonu u španskoj La Ligi na devet mjestu, a u Kupu Kralja su došli do finala u kojem nisu mogli doći do trofeja pored Barcelone. 

Pellegrino nije želio komentarisati gdje će nastaviti karijeru, a španski mediji Pellegrina povezuju sa Sevillom, ali i sa pojedinim klubovima u Premier ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije