Mažić svirao kraj: Partizan je šampion Srbije

Beograđani deklasirali Mladost u posljednjem kolu

Mažić svirao kraj: Partizan je šampion Srbije

D. Vejo

Fudbaleri beogradskog Partizana novi su šampioni Srbije.

U posljednjem kolu Super lige Srbije ekipa Partizana savladala je Mladost iz Lučana sa velikih 5:0 (2:0).

Partizan se od početka susreta postavio šampionski. Radost domaćim navijačima popularnim Grobarima, u 18. minuti utakmice donio je Brazilac Leonardo koji pogađa za 1:0. Nakon toga, crno-bijeli su nastavili u istom ritmu. Igrao se 38. minut meča kada Jevtović povećava prednost svog tima (2:0), te ujedno i postavlja rezultat prvih 45 minuta.

U drugom poluvremenu, ponovo je jedan tim postojao na terenu. Crno-bijeli su vladali terenom. Svoj drugi pogodak na susretu postigao je Leonardo u 65. minuti igre, da bi samo pet minuta kasnije za velikih 4:0 pogodio Janković.

U tim trenucima, pitanje pobjednika ali i šampiona bilo je odlučeno. Gosti iz Lučana potpuno su pali, što izabranici Marka Nikolića koriste i postižu peti gol. Ulogu egzekutora na sebe je preuzeo mladi Kosović. 

Milorad Mažić danas nije imao težak posao, osim što je sredinom drugog poluvremena meč prekinut na nekoliko minuta zbog bakljade Grobara.

Sa današnja dva gola, Leonardo se izjednačio na listi strijelaca sa klupskim kolegom Urošem Đurđevićem.

No, sezona još uvijek nije gotova. Finale Kupa Srbije igra se 27. maja, a gdje se sastaju Partizan i Crvena zvezda na stadionu u Humskoj.

Ostali rezultati:

Crvena zvezda - Radnički 4:0

Vojvodina - Javor 1:0

Napredak - Voždovac 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi