Mbappe, Dembele i Gabriel Jesus kandidati za Golden boy

Tri imena ostala u konkurenciji

Mbappe, Dembele i Gabriel Jesus kandidati za Golden boy

Francuski napadač Kylian Mbappe, njegov sunarodnjak Ousmane Dembele i Brazilac Gabriel Jesus ostali su u konkurenciji za nagradu Zlatni dečko.

Ovu nagradu tradicionalno dodjeljuje italijanski list Tuttosport, a brojni novinari širom svijeta odlučili su da u užoj konkurenciji za ovu godinu ostanu ova trojica igrača. 

Mbappe je vjerovatno prvi favorit za osvajanje ove nagrade obzirom na sjajne igre u prošloj sezoni u dresu Monaca te ove sezone u dresu PSG-a. S druge strane, Dembele je ostvario treći najveći transfer u historiji kada je iz Dortmunda prešao u Barcu gdje se i povrijedio, dok se Gabriel Jesus ustalio u prvoj postavi Manchester Cityja i trenutno je drugi strijelac Premiershipa sa šest postignutih golova. 

Podsjetimo da su ovu nagradu do sada dobijali Van der Vaart, Rooney, Messi, Fabregas, Aguero, Anderson, Pato, Balotelli, Gotze, Isco, Pogba, Sterling, Martial i Sanchez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije