Mbappe drugi najmlađi strijelac u četvrtfinalu Lige prvaka
Foto: EPA

Sjajan učinak napadača Monaca

Mbappe drugi najmlađi strijelac u četvrtfinalu Lige prvaka

E. Čaušević

Monaco je večeras slavio u gostima protiv Borussije Dortmund (3:2) u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka.

Još jedan sjajan meč odigrao je 18-godišnji napadač francuske ekipe Kylian Mbappe koji je postigao dva gola. Mbappe igra sezonu iz snova, te vodi svoj tim prema polufinalu najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu.

Naime, sa svojim golovima Mbappe je postao drugi najmlađi strijelac četvrtfinala Lige prvaka sa 18 godina i 103 dana. Zanimljivo da je na prvom mjestu nekadašnji napadač Barcelon, Bojan Krkić.

Poznato je da je Krkić bio velika nada španskog fudbala, ali nije ispunio očekivanja. Krkić trenutno igra u Mainzu na posudbi iz Stokea i nadamo se da će Mbappe imati dosta uspješniju karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi