Mbappe: Istina je da sam razgovarao sa Wengerom

Odbio Arsenal zbog PSG-a

Mbappe: Istina je da sam razgovarao sa Wengerom

E. Čaušević

Mladi francuski reprezentativac Kylian Mbappe odlučio je napustiti ovog ljeta Monaco i svoju karijeru nastavit će u dresu PSG-a.

Mbappe je prošle sezone bio glavna atrakcija u Evropi nakon svojih sjajnih partija u dresu Monaca i za kratko vrijeme postao je meta mnogih evropskih velikana. Iako se činilo da će ovaj tinejdžer ostati i ove sezone u Monacu na kraju je odlučio da napusti klub iz Kneževine i nastavi karijeru u PSG-u.

Ovaj 18-godišnji napadač stigao je u Pariz na posudbu do kraja sezone, ali je PSG obavezan da otkupi njegov ugovor na kraju sezone za nevjerovatnih 180 miliona eura. Francuz je pored PSG-a pregovarao i s Real Madridom, ali je bio u kontaktu čak i s Arsenalom.

Londonski klub je među prvima pokazao interes za ovog igrača jer je Arsene Wenger tvrdio da je on novi Thierry Henry. Francuski stručnjak je pokušao na sve načina da uvjeri Mbappea da dođe u Arsenal i čak je jednom prilikom otputovao u Kneževinu kako bi razgovarao s napadačem Monaca.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Istina je da sam razgovara sa Arseneom Wengerom koji je za mene sjajan trener. On ima odličnu reputaciju u Francuskoj i znam koliko ga poštuju. Wenger je odličan za rad s mladim igračima i to je bila za mene odlična opcija. Ali, kada je stigla ponuda PSG-a sve se promijenilo. Tada je PSG za mene postao prvi izbor i tako je ostalo do kraja", rekao je Mbappe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi