Mbappe slučajno otkrio gdje će igrati naredne sezone
Foto: EPA

Ostanak u Monacu najrealniji

Mbappe slučajno otkrio gdje će igrati naredne sezone

M. Šljivak

Mladi napadač Monaca Kylian Mbappe na stolu ima ponude najvećih evropskih klubova.

Fantastičnim igrama u dresu novog prvaka Francuske ovaj 18-godišnjak je privukao veliku pažnju na sebe. Zatim su uslijedile bogate ponude Reala, Liverpoola, Manchester Cityja, Manchester Uniteda, a u svojim redovima bi ga rado vidio i Juventus.

Ipak, Mbappe je usprkos svemu jako čvrsto na zemlji. Njemu transfer sa 18 godina ne znači ništa i veoma je moguć ostanak u Monacu i naredne sezone.

Da bi tako moglo biti potvrdio je sinoć kada je otkrio da mu se porodica pridružila u Monte Carlu.

"Moja porodica se doselila u Monaco. Mlađi brat Ethan će igrati za akademiju ovog kluba. I ja sam još uvijek dijete. Mama me često vozi na treninge i jooš uvijek dosta učim", rekao je Mbappe, te je dodao:

"Mene ništa ne može promijeniti. Ja sam Kylian Mbappe i tako će uvijek biti. Ako bih se mijenjao, postao bih ono što ne želim. Fudbalera ne predstavlja vožnja skupog automobila i iskazivanje moći putem novca", rekao je mladi napadač Monaca.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovako razmišljanje ne može se često čuti od ovako mladog igrača i sigurno je da sa ovakvim stavom Mbappe može daleko dogurati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi