Mbappeov odlazak u PSG je spas za Diega Costu?

Na pomolu veliki transferi

Mbappeov odlazak u PSG je spas za Diega Costu?

E. Čaušević

Francuski mediji objavili su sinoć da je Kylian Mbappe na izlaznim vratima Monaca, te da će karijeru nastaviti u PSG-u.

Navodno, PSG je odlučio da na adresu kluba iz Kneževine pošalje ponudu koju neće moći odbiti. Parižani su spremni platiti 140 miliona eura za Mbappea, te u suprotnim pravcu poslat Lucasa Mouru. Također, PSG u ovaj dogovor želi uključiti i Fabinha što znači da bi vrijednost Mbappeovog transfera mogla biti oko 220 miliona eura.

Nakon ovih navoda danas su se pojavile veoma zanimljive spekulacije u engleskim medijima. The Sun je objavio da bi transfer mladog francuskog napadača iz Monaca u PSG zapravo mogao biti spas za Diega Costu. Španac želi da napusti Chelsea pod svaku cijenu i da se vrati u Atletico Madrid.

Problem mu predstavlja činjenica da Atletico tek od januara može dovoditi nova pojačanja i sigurno je da Costa ne želi narednih šest mjeseci posmatrati iz svog toplog doma. Navodno, Monaco će u slučaju odlaska Mbappea u svoje redove pokušati dovesti Costu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klub iz Kneževine spreman je da plati oko 70 miliona eura za španskog napadač i ponudi mu trogodšnji ugovor. Ukoliko Costa pristane da potpiše za Monaco ponovo će igrati u tandemu s Radamelom Falcaom s kojim je nekad branio boje Atletico Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi