Mbappeu devet puta veća plata!

Monaco časti

Mbappeu devet puta veća plata!

E. Škorić

Kylian Mbappe će, šta god da se desi, biti sretnik nakon ovog ljetnog prelaznog roka.

Za Mbappea se otimaju najveći evropski klubovi, a nekako najviše se spominje Real Madrid, obzirom da Zinedine Zidane želi talentovanog francuskog napadača u svojim redovima.

Spreman je Real da ponudi Kneževima enormnu cifru za Mbappea, a s druge strane, bogatom klubu toliko ne treba novac koliko kvalitetni napadač kao Mbappe. Stoga će Kneževi pokušati talentovanog golgetera da zadrže i nude mu nevjerovatno povećanje.

On bi, naime, mogao da dobije devet puta veću platu u Monacu. Trenutno zarađuje 80.000 eura mjesečno, a sada bi mogao da dobije povišicu i čak 8.5 miliona eura po sezoni. U tom bi slučaju jedino Radamel Falcao bio više plaćen.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe ima ugovor do 2019. godine, a novi ugovor bi ga za klub trebao vezati do 2022. godine. Ode li ili ostane u Monacu, Mbappe svakako neće biti tužan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti