Mbappeu nije jasno zašto niko ne spominje Juve
Foto: EPA

Smatra ih favoritom za Ligu prvaka

Mbappeu nije jasno zašto niko ne spominje Juve

E. Škorić

Mladi napadač PSG-a Kylian Mbappe, jedan od najskupljih nogometaša svijeta, odmah iza Neymara, smatra da je Juventus favorit za osvajanje Lige prvaka.

PSG-ovom pojačanju od 180 miliona eura je čudno da ljudi obično ne stavljaju Juventus među glavne kandidate za osvajanje Lige prvaka.

"To je čudo, uvijek govorimo o Barci, Realu i Bayernu kao glavnim favoritima. Juve je dva puta igrao finale u zadnje tri godine i igrati protiv njih je stvarno teško. Morate biti savršeni da biste pobijedili Juventus i to je ono što je samo Real uspio u posljednjoj godini", kazao je Mbappe, dodavši:

"Zabiti gol Buffonu? On je strašan. Za igrače poput mene, koji tek počinju karijeru, igranje protiv igrača njegove razine je ostvarenje sna. Istina je da sam mu dao gol, ali mi je i odbranio dosta udraca. Mučio sam se u dvije utakmice protiv njega i ispao. Nadam se da ćemo opet igrati jedan protiv drugog".

Nova zvijezda PSG-a i evropskog nogometa cijeni mnoge igrače u Italiji, otkrio je za Gazzettu dello Sport.

"Postoje igrači koje uistinu cijenim u Italiji. To su Verratit, Buffon, Bonucci, pa Insigne, Dybala, Keita koji je tek došao u Monaco...", izjavio je Mbappe.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

On je debitovao za PSG u pobjedi nad Metzom i tada je dao gol uz asistenciju, a večeras sa Parižanima gostuje Celticu u Ligi prvaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi