"Mbappeu PSG nije bio prvi izbor"
Foto: EPA

Poznati agent otkrio

"Mbappeu PSG nije bio prvi izbor"

M. Šljivak

Fudbalski agent Josep Maria Minguella tvrdi kako je pravo čudo što je Kylian Mbappe potpisao za PSG.

Barcelona je bila u igri za dovođenje mladog Francuza koji je bio veoma zainteresovan za odlazak u ovaj tim.

Minguella je jako blizak sa rukovodstvom Barcelone i on je "krivac" što je član kluba postao sada već legendarni Lionel Messi.

On tvrdi kako je francuski fudbaler Kylian Mbappe bio jako blizu prelaska u Barcelonu i da je to bila velika želja mladog fudbalera.

"Mbappe je pričao kako samo želi u Barcelonu. Posebno je to čvrsto odlučio nakon što je Neymar prešao u PSG", rekao je Minguella.

Cijena je za Barcu bila oko 150 miliona eura, ali na kraju od transfera nije bilo ništa. Na Nou Camp je stigao Ousmane Dembele, a Mbappe je završio na Parku prinčeva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Barca je mogla dovesti Mbappea za 120 miliona eura, plus 30 miliona bonusa. Razgovarao sam i sa starijim Mbappeom i on je bio za odlazak u Barcu jer su silno željeli vidjeti Kyliana i Messija zajedno na terenu. Znam sigurno da nije ni pomislio na prelazak u Real Madrid", istakao je Minguella.

Mbappe je ove sezone postigao četiri pogotka u devet nastupa za PSG.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi