M'Baye Niang: Samo želim birati gdje ću otići
Foto: EPA

Napadač Milana nikako da ostvari željeni transfer

M'Baye Niang: Samo želim birati gdje ću otići

Napadač Milana M'Baye Niang se već odavno povezuje s napuštanjem San Sira. On je proteklu polusezonu proveo na posudbi u Watfordu, ali nije želio da ovaj klub otkupi njegov ugovor.

Odbio je Niang i transfer u Spartak iz Moskve, te je sada zainteresovan za prelazak u Torino, a jučer je Milanu dostavio ljekarski nalaz zbog kojeg je oslobođen treninga 10 dana.

Niangu je, prema nalazima, potreban odmor zbog stresa, međutim trener Milana Vicenzo Montella nije ozbiljno shvatio čitavu situaciju, pa je i pomalo podrugljivo govorio o Niangu ističući da je igranje za Milan izvor zadovoljstva, a ne uzrok stresa.

Francuski napadač je odlučio odgovoriti svom treneru i istaći da on samo želi pravo na izbor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Slušao sam Montellu na press konferenciji. Želim samo reći da je fudbal uvijek bio ljubav mog života i da je to moja profesija...Uvijek sam trenirao s osmjehom na licu, u Milanu sam već pet godina i svi moji saigrači to mogu posvjedočiti", izjavio je Niang za MilanNews, te dodao:

"Stres nije vezan za neke tehničke situacije, već za stvari koje se dešavaju van terena, zbog načina na koji se neke stvari rade...Samo želim birati gdje ću otići, ništa više. Nemam ništa protiv Milana, samo želim objasniti svoju situaciju."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi