Mechelen trijumfovao u gostima, Cocaliću 90 minuta

Belgijska liga, 28. kolo

Mechelen trijumfovao u gostima, Cocaliću 90 minuta

Večeras su u sklopu 28. kola belgijske Jupiler lige odigrane četiri utakmice, a gostujući trijumf ostvario je Mechelen koji je rezultatom 3:2 bio bolji od Zulte Waregama. 

Već u četvrtoj minuti susreta Zulte Waregam došao je do minimalne prednosti. Mrežu Mechelena zatresao je Gimbert, da bi u 14. minuti za izjednačenje gostujućeg tima pogodio Hanni.

Iako je Zulte Waregam zahvaljujući pogotku Mandyja otišao na poluvrijeme s prednošču od 2:1, u drugom dijelu utakmice ofanzivna igra Mechelena rezultirala je preokretom. Za novo izjednačenje pobrinuo se de Witte u 59. minuti, a konačnih 3:2 postavio je Verdier u 79. minuti. 

Edin Cocalić odigrao je cijeli susret za svoj Mechelen koji nakon današnjeg trijumfa zauzima desetu poziciju u belgijskom prvenstvu.

Kada su u pitanju ostali bh. internacionalci iz ovog ranga takmičenja, Enes Sipović također je odigrao cijeli susret za svoj Westerlo koji je sa 3:0 savladao Oostende. Donedavni fudbaler Sarajeva Faris Handžić nije ulazio u igru. 

Jupiler liga, 28. kolo:

Zulte Waregam - Mechelen 2:3
Westerlo - Oostende 3:0
Lierse - Genk 0:2
Charleroi - Lokeren 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.