Medunjanin asistent u ubjedljivoj pobjedi Phile
Foto: Screenshot

Orlando nemoćan

Medunjanin asistent u ubjedljivoj pobjedi Phile

Fudbaleri Philadelphije nisu uspjeli završiti regularni dio sezone MLS lige plasmanom u play-off, ali su se od svoje publike, kada je ova sezona u pitanju, oprostili ubjedljivom pobjedom nad Orlando Citiyjem.

Ekipa Philadelphije Union je od samog starta krenula furiozno, te je već nakon 38. minuta igre imala vodstvo od 4:0. U 3. minuti je Ilson doveo domaćine u vodstvo, potom je u 6. pogodio Picault, Sapong je na 3:0 povisio u 26., a rezultat prvog poluvremena je u 38. minuti postavio Picault, svojim drugim golom na utakmici.

Nastavili su domaći sa sjajnom igrom i u drugom dijelu, a Ilson je u 63. minuti, nakon kontranapada i sjajne asistencije našeg Harisa Medunjanina, pogodio za 5:0. Treba dodati da je ovo za bh. veznjaka bila osma asistencija u sezoni.

Gosti su u 72. minuti uspjeli smanjiti na 5:1, nakon gola Dwyera, ali Sapong samo dvije minute kasnije postavlja konačnih 6:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi