Medunjanin donio pobjedu Philadelphiji

Sjajan nastup Medunjanina

Medunjanin donio pobjedu Philadelphiji

D. Rakanović

Fudbaleri Philadelphije noćas su na domaćem terenu savladali nakon preokreta ekipu Colorado Rapidsa sa 2:1 i tako produžili pobjednički niz na četiri utakmice. 

Junak utakmice bio je bh. internacionalac Haris Medunjanin koji je postigao prelijep pogodak iz slobodnog udarca za 2:1. Medunjanin je proglašen za igrača utakmice. 

U prvom poluvremenu Colorado je bio konkretniji. Gosti su poveli pogotkom Caleba Calverta na asistenciju Doylea u 15. minuti. 

Ipak, nakon solidnog prvog poluvremena Colorada u drugom dijelu utakmice igra im se raspala, a kazna je brzo uslijedila. 

Najprije je Sapong izjednačio u 67. minuti utakmice iz penala. Dva minuta kasnije gosti su ostali sa deset fudbalera, jer je strijelac pogotka za Rapidse Calvert zaradio isključenje. 

Philla je nakon toga došla do potpunog preokreta. Bh. internacionalac Haris Medunjanin je postigao prekrasan pogodak iz slobodnog udarca u 75. minuti utakmice i tako donio pobjedu svojoj ekipi. 

Philadelphia nakon 12 kola nalazi se na sedmoj poziciji na Istoku MLS lige sa 16 bodova, dok je Colorado na začelju Zapada sa sedam bodova iz 11 utakmice. 

Sjajan pogodak Medunjanina pogledajte u video prilogu. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi