Medunjanin odigrao 90 minuta u porazu Philadelphije

Poraz na gostovanju od New York Red Bullsa

Medunjanin odigrao 90 minuta u porazu Philadelphije

D. Rakanović

Philadelphija Union za koji nastupa naš Haris Medunjanin poražena je noćas na gostovanju od New York Red Bullsa sa 0:2 u okviru američke MLS lige. 

Junak pobjede Njujorčana bio je Bradley Wright-Phillips koji je postigao oba pogotka u finišu utakmice.

Wright-Phillips je prvi pogodak postigao u 87. minuti nakon asistencije Lawrenca, da bi konačan rezultat postavio u sudijskoj nadoknadi kada je na asistenciju Zizzoa postigao pogodak. 

New Yorku je prije nego što su došli do pogodaka bio olakšan posao, s obzirom da su od 53. minute imali igrača više, jer je direktan crveni karton poslije grubog starta zaradio vezista Philadelphije Derrick Jones. 

Bh. reprezentativac Haris Medunjanin odigrao je svih 90 minuta i dobro odradio svoj dio posla. 

Philadelphija se nakon 15 utakmica nalazi na desetoj poziciji Istočne konferencije sa 16 bodova, dok je New York na petom mjestu na Istoku sa 23 boda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi