Medunjanin poraz Deportiva odgledao sa klupe

Odigran susret 16. kola španske Primere

Medunjanin poraz Deportiva odgledao sa klupe

Villarreal je danas na svom terenu u okviru prvog susreta današnjeg programa 16. kola španske Primere na svom terenu dočekao Deportivo iz La Coruñe. Domaćin je slavio rezultatom 3:0. 

Prvu priliku na susretu imali su domaći, ali je udarac Cherysheva zaustavio Fabri. Domaći su u desetoj minuti susreta došli do vodstva. Strijelac je bio Jonathan dos Santons. Domaćin je imao priliku da dođe do dva gola prednosti u 20. minuti susreta, ali je siguran Fabri. 

Nastavio je Villarreal sa napadima i u nastavku prvog poluvremena. Zaprijetio je Vietto, ali nije bilo promjene rezultata. Isti igrač imao je posljednju priliku u prvom poluvremenu, ali je ostalo bez promjene rezultata. 

Gosti su zaprijetili preko Ivana Cavaleira u 48. minuti susreta, ali je njegov udarac otišao preko prečke. Villarreal je u 68. minuti susreta došao do dva gola prednosti. Cheryshev je sjajno uposlio Luciana Vietta kojem je ostao lakši dio posla. 

Pet minuta kasnije Villarreal je došao do trećeg gola, a strijelac je opet Vietto. Domaći su susret završili sa deset igrača. Crveni karton dobio je Tomas Pina. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao. Haris Medunjanin poraz svoje ekipe odgledao je sa klupe za rezervne igrače. 

Španija, Primera, 16. kolo: 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Villarreal - Deportivo 3:0 (Dos Santos 10, Vietto 68, 73)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.