Medunjaninova majstorija premalo za pozitivan rezultat
Foto: epa.eu

Novi poraz Deportiva

Medunjaninova majstorija premalo za pozitivan rezultat

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Medunjanin našao se od prve minute u sastavu svog Deportiva koji je na gostovanju kod Seville poražen s 4:1, a vezni igrač kluba iz La Corune bio je strijelac jedinog gola za gostujući tim.

Mbia je u 24. minuti donio prednost domaćem sastavu nakon asistencije Deulofeua. Ipak, sedam minuta kasnije viđen je vjerovatno i najljepši potez na utakmici. Nakon što je glavni arbitar meča dosudio prekršaj za gostujući sastav fantastičnim udarcem iz ovoga slobodnjaka Medunjanin je pogodio za izjednačenje, a Beto na golu Seville nije se ni pomjerio.

Šest minuta prije odlaska na poluvrijeme domaći su povratili prednost, Bacca je pogodio za 2:1.

Posljednjednjeplasirani sastav nije imao snage da u drugom poluvrmenu uspije nametnuti svoju igru kojom bi stigao do pozitivnog rezultata. Već u 57. Mbia je svojim drugim golom na ovome meču riješio pitanje pobjednika.

Konačnih 4:1 postavio je Vitolo u 63. minuti utakmice, a pobjeda Andalužana mogla je biti i ubjedljivija da je Bacca u 68. realizovao penal. 

Nakon ovoga poraza Deportivo je ostao fenjeraš u Primeri sa četiri osvojena boda nakon sedam odigranih kola, dok je aktuelni osvajač Europa lige nakon ovog trijumfa dospio na poziciju broj tri sa 16 bodova. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera Division, 7. kolo:
Sevilla – Deportivo 4:1 (Mbia 24., 57., Bacca 39., Vitolo 63. / Medunjanin 31.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.