Mehanović s dva gola srušio slavnu Spartu

Jablonec slavio

Mehanović s dva gola srušio slavnu Spartu

E. Škorić

Jablonec je u 18. kolu češkog prvenstva s 3:1 pobijedio prašku Spartu.

Jablonec igra dobro u posljednje vrijeme, a na svom je terenu danas savladao slavni tim iz Praga. 

Junak zeleno-bijelih bio je bh. nogometaš Mirzad Mehanović, koji je s dva  gola srušio bivšeg prvaka Češke. Prvo je pogodio u devetoj, pa u 20. minuti.

Na terenu je proveo 86 minuta, a ovo su mu bili drugi i treći pogodak u ligi, a ima i jednu asistenciju. Pored njega gol je dao i Mihalik u 87. minuti, dok je utješni gol za goste postigao Lafata u 93. minuti s penala.

Nakon 18 kola Jablonec je osmi sa 21 bodom, dok je Sparta na trećem mjestu sa 35 bodova. Lider je Slavia Prag sa 41 bodom, dok Plzen ima bod manje i utakmicu manje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi