Meksiko se propisno namučio, ali ipak pobijedio Novi Zeland
Foto: EPA

Kup Konfederacija

Meksiko se propisno namučio, ali ipak pobijedio Novi Zeland

Reprezentacija Meksika je večeras u Sochiju teže nego što se očekivalo savladala Novi Zeland rezultatom 2:1 i tako izbila na prvo mjesto grupe A Kupa Konfederacija.

Meksikanci su bili ogromni favoriti ali nisu izašli u najjačem sastavu, što im je znatno otežalo posao protiv mnogo slabijeg protivnika. Tako su na klupi ostali Chicharito, Ochoa, Vela, Layun, Dos Santos, Guardado...

Novi Zeland je u prvom poluvremenu bio bolji rival i stvorio je nekoliko dobrih prilika, a do zasluženog vodstva je došao u 42. minuti golom Chrisa Wooda.

Meksiko je u nastavku ipak ubacio u brzinu više i brzo stigao do poravnanja. Igrao se 54. minut kada je Raul Jimenez postigao prekrasan pogodak za poravnanje rezultata na 1:1.

Gol odluke postignut je u 72. minuti kada je Peralta pogodio za konačnih 2:1.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Meksiko i Portugal u grupi A imaju po četiri boda s tim što Meksikanci imaju bolju gol razliku. Rusija je treća sa tri boda, dok Novi Zeland nema bodova.

Posljednje kolo grupe A ponudit će direktan okršaj Meksika i Rusije za plasman dalje, uz pretpostavku da će Portugal savladati nemotivisani Novi Zeland, što je realno za očekivati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi