Memišević i društvo su danas preživjeli nemoguću opsadu gola

Nevjerovatni statistički podaci

Memišević i društvo su danas preživjeli nemoguću opsadu gola

Ekipa Groningena je tek u 4. kolu stigla do svog prvog boda u novoj sezoni Eredivisije, ali ga je osvojila u velikom stilu.

Na gostovanju kod aktuelnog prvaka PSV-a, Groningen je uspio sačuvati svoj gol i na kraju izvukao remi bez golova, iako je tim iz Eindhovena bio nevjerovatno dominantan u ovom susretu.

PSV je imao inicijativu svih 90 minuta. Domaći tim je imao 73% posjeda lopte, a uputio je čak 37 udaraca prema gostujućem golmanu.

Podatak koji djeluje pomalo nevjerovatno kaže da je PSV u toku današnjeg susreta uputio 60 centaršuteva u šesnaesterac Groningena, kojim je suvereno vladao naš Samir Memišević u društvu svojih kolega iz odbrane.

Stoperski dvojac Memišević - Larsen bio je na visini zadatka uz golmana Padta i ostale saigrače, pa se može reći da je Groningen danas preživio nemoguće.

Na kraju treba istaći da su gosti ostali sa igračem manje već u 32. minuti, pa je njihovo današnje postignuće istinska senzacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi