Memiševiću 90 minuta, Groningen ispustio pobjedu

Holandska Eredivizija

Memiševiću 90 minuta, Groningen ispustio pobjedu

E. Škorić

Nogometaši Groningena imali su u džepu tri boda protiv Utrechta, no olako su ispustili dva gola prednosti.

Groningen je na poluvremenu imao 2:0, već se upisala tri boda protiv gostiju iz Utrechta, no nastavak donosi veliki preokret.

Prvi gol na utakmici djelo je Linssena, baš kao i drugi. On je golovima u 4. i 45. minuti Groningenu donio dobru prednost.

Haller u 54. minuti vraća nadu gostima, a u 79. minuti Troupee je vratio stvari na početak, da bi samo tri minute nakon toga Ayoub zabio za potpuni preokret Utrechta.

Memišević je odigrao 90 minuta za Groningen, a zanimljivo da je danas dobio šansu na poziciji desnog beka, mada je po vokaciji stoper. Ništa novo, bh. reprezentativac je često igrao i u veznom redu u Groningenu.

Nakon 24 kola, Utrecht ima 40 bodova i nalazi se na četvrtoj poziciji, dok je Groningen 10. sa 27 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije