Memiševiću 90 minuta u porazu Groningena

Eredivisie, 11. kolo:

Memiševiću 90 minuta u porazu Groningena

Fudbaleri Heraclesa pobijedili su večeras Groningen rezultatom 2:1 u utakmici 11. kola holadnske Eredivisie. 

Na prvi gol u ovom meču se čekalo do 14. minute. Za slavlje među navijačima domaćeg Heraclesa se pobrinuo Niemeijer, no vodstvo nije dugo trajalo, pošto je Veldwijk minutu prije odlaska na odmor vratio stvari na početak.

Heracles je u drugom poluvremenu nastavio prijetiti, bio je opasniji, a naleti pred golom Groningena isplatili su se u 82. minuti. Strijelac je bio Hardeveld, a to je, ispostavit će se, bio ujedno i posljednji gol na utakmici.

Na poziciji štopera cijeli susret za poraženi Groningen je odigrao povremeni bosanskohercegovački reprezentativac Samir Memišević.

Heracles je ovim trijumfom prekinuo niz od tri utakmice bez pobjede i sada se nalazi na osmoj poziciji, dok je Groningen na 15. mjestu i do kraja sezonu predstoji mu grčevita borba za opstanak. 

Eredivisie, 11. kolo:

Heracles - Groningen 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi