Memiševiću deset minuta u remiju Groningena i Sparte

Novi bod za Groningen

Memiševiću deset minuta u remiju Groningena i Sparte

E. Čaušević

Fudbaleri Groningena remizirali su danas u Rotterdamu protiv Sparte (2:2) u okviru 23. kola holandske Erdevisie lige.

Domaći su sjajno otvorili današnji meč jer su do prednosti stigli već u osmoj minuti utakmice kada je mrežu Groningena zatresao Van Moorsel. Desetak minuta kasnije bilo je 2:0 za Spartu, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Calero.

Ipak, Groningen je do kraja prvog poluvremena uspio da dođe do izjednačenja. Prvo je u 21. minuti na 2:1 smanjio Janssen, da bi u samom finišu prvog dijela na 2:2 poravnao Mahi što se ispostavilo da je konačan rezultat ove utakmice.

Povremeni bh. reprezentativac Samir Memišević u igru je ušao u 80. minuti utakmice u redove gostiju. Groningen je deseti na tabeli sa 27 bodova, dok je Sparta na 15. mjestu s 19 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije