Ofanzivac Širokog Brijega i mlade selekcije BiH

Menalo: Idemo se nadigravati s Velsom

D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra putuje za Vels, gdje će odigrati narednu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Izabranici Vinka Marinovića pobjedom protiv Portugala vratili su se u borbu za vrh tabele, ali da bi potvrdili posljednji trijumf iz Velsa se moraju vratiti s pozitivnim rezultatom.

Jedan od aduta stručnog štaba i igrač koji je trenutno možda u najboljoj formi od svih nogometaša je i 21-godišnji ofanzivac Širokog Brijega, Luka Menalo, koji je ove sezone u Premijer ligi postigao sedam golova uz četiri asistencije.

Za SportSport.ba ovaj sjajni ofanzivac govorio je o narednoj utakmici naše reprezentacije, te svojim igrama u posljednje vrijeme.

"Naša očekivanja nakon pobjede protiv Portugala su velika, idemo u Vels nadigravati se s njima, znamo da je naša grupa malo specifična jer svako svakoga može pobijediti. Iskreno se nadam da možemo doći do bodova u Velsu. Portugal je dosta tehnički bolji, tako da nas protiv Velsa očekuje skroz drugačija utakmica, znamo koliko su kvalitetni, ali isto tako vjerujem da će stručni štab pronaći pravu taktiku s kojom ćemo im se suprotstaviti", ističe Menalo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Nada se da će dobru formu potvrditi i u narednim utakmicama.

"Zdravlje me služi, ako bude sreće nadam se da ću nastaviti s golovima i protiv Velsa, ipak najbitniji je rezultat ekipe, a uvijek će neki pojedinac iskočiti kada je dobar rezultat", kazao je Menalo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi