Mendieta: Više timske igre ne bi naškodilo Ronaldu

Legendarni veznjak smatra

Mendieta: Više timske igre ne bi naškodilo Ronaldu

M. Šljivak

Nekadašnji veznjak španske reprezentacije Gaizka Mendieta smatra da Cristiano Ronaldo mora više biti timski igrač.

Mendieta je pohvalio učinak portugalskog velemajstora, ali ipak vjeruje da mora više igrati za tim, a ne za svoj učinak.

"Mislim da nije sretan nakon ove sezone. Njegova dostignuća su sjajna i ne može se reći da je za njega sezona neuspješna. Međutim, mislim da se mora promijeniti. Mora razmisliti šta bi bilo ako bi postigao 10 golova manje i da se više vraća u odbranu", rekao je Mendieta, te je nastavio:

"Mora pomoći timu, biti više timski igrač. To je važnije od svih brojki i dostignuća koje postigne. Sve je do njega", istakao je legendarni veznjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.