Mensur Mujdža blizu potpisa za Munchen 1860

Na izlaznim vratima Freiburga

Mensur Mujdža blizu potpisa za Munchen 1860

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Mensur Mujdža će ovog ljeta najvjerovatnije napustiti Freiburg, u kojem se nije pretjerano naigrao u prošloj sezoni.

Za usluge 31-godišnjeg defanzivca je nedavno interes pokazao novi bundesligaš Darmstadt, ali je naš reprezentativac odbio tu ponudu i nastavio razmatrati neke druge opcije.

Kao najrealnija se nazire prelazak u Munchen 1860, čiji je sportski direktor još prošle zime pokazao interes za dovođenjem Mujdže.  Ukoliko se odluči na potpisivanje ugovora sa Lavovima, Mujdža će postati drugo pojačanje pristiglo u Munchen ovog ljeta nakon mladog Miloša Degeneka iz Srbije.

Mensur Mujdža je rođen u Zagrebu 1984. godine, a u istoimenom klubu iz hrvatske prijestolnice boravio je do 2009. godine, kada je prešao u Freiburg. Od dolaska u Bundesligu, naš reprezentativac je odigrao tačno 100 utakmica u dresu Freiburga, a jednom se i upisao u strijelce.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Po svemu sudeći, Mujdža će od ove sezone nastupati u 2. njemačkoj Bundesligi, s obzirom da će čak i u slučaju ostanka u Freiburgu biti u popularnoj 'Cvajti'. Freiburg je prošlu sezonu okončao na pretposljednjem mjestu na tabeli i tako ispao iz lige.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.