Mensur Mujdža imenovan za zamjenika kapiten Freiburga

Priznanje za Zmaja

Mensur Mujdža imenovan za zamjenika kapiten Freiburga

Bundesligaš Freiburg prenio je da će novi-stari kapiten ovoga kluba u narednoj sezoni najelitnijeg njemačkog ranga biti Julian Schuster. 

Ovu informaciju klub je prenio putem svog zvaničnog Twitter profila pred utakmicu DFB Cupa protiv Triera. 

Još u prošloj sezoni 29-godišnji veznjak je nosio kapitensku traku Freiburga, a u 27 nastupa postigao je tri gola i to u susretima protiv glavnih konkurenata u prošlosezonskoj borbi za opstanak (Eintracht Frankfurt, Werder Bremen i Eintracht Braunschweig).

Schuster je od 2008. godine član Freiburga i u dosadašnjih 135 nastupa za ovaj klub postigao je 10 golova.

Ono što je najinteresantnije za bh. sportsku javnost jeste da je za njegovog zamjenika imenovan bh. reprezentativac Mensur Mujdža, a istu funkciju imati će i Oliver Sorg, piše ugledni njemački magazin Kicker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.