Mercedes koštao Bendtnera posla u Wolfsburgu

Odbio promovisati klub

Mercedes koštao Bendtnera posla u Wolfsburgu

Čelnici Wolfsburga odlučili su uručiti otkaz danaskom napadaču Nicklasu Bendtneru. 

Niz incidenata i novo kašnjenje na trening rezultiralo je raskidom saradnje na relaciji Wolfsburg - Bendtner, a kao razlog navedeno je da se Danac umjesto na terenu isticao kršenjem klupske discipline, odbijanjem promocije kluba i druženje sa navijačima.

Također, interesantno je da je Bendtner na sve to objavljivao i fotografije sa svojim skupocjenim Mercedesom, unatoč tome što je ovaj proizvođač automobila konkurent Volkswagena i glavnog finansijera Wolfsburga. 

Bendtner i njegovi zastupnici još uvijek nisu pronašli zajednički jezik sa Wolfsburgom o isplati zarada zbog ranijeg prekida saradnje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi