Merseyside derby nije donio gazdu u gradu

Remi Evertona i Liverpoola

Merseyside derby nije donio gazdu u gradu

M. Šljivak

Veliki Merseyside derby između Evertona i Liverpoola odigran je danas na Goodison Parku, a pobjednika nije bilo (1:1).

Odličan meč ponudila su dva rivala, ali na kraju su se oba tima zadovoljila po jednim bodom.

Redsi su bili nešto konkretniji i bolji rival u prvom poluvremenu. Imali su nekoliko dobrih šansi, a u 41. minuti su stigli do vodstva. James Milner je izveo korner, a Danny Ings iz peterca pogađa za vodstvo Liverpoola od 1:0.

Ipak, u nadoknadi prvog dijela Everton je stigao do izjednačenja. Romelu Lukaku je pogodio za poravnanje rezultata na 1:1.

Nastavak donosi dosta solidnu igru na obje strane. I pored nekoliko šansi mreže su ostale mirne, te je veliki derbi Liverpoola, okončan bez pobjednika.

Premier liga, 8. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton - Liverpool 1:1 (Lukaku 45+1' / Ings 41')

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.