Mertens dobio krajnje neočekivanu ponudu iz Engleske

Ni Chelsea, ni United...

Mertens dobio krajnje neočekivanu ponudu iz Engleske

Reprezentativac Belgije Dries Mertens igra sezonu iz snova u Napoliju, za koji je postigao čak 31 gol na 44 utakmice.

Ovaj 30-godišnji napadač je svojim fantastičnim igrama na sebe skrenuo pažnju brojnih velikih klubova iz Evrope, a do sada se najviše povezivao sa prelaskom u Englesku.

Za njega su zanimanje prvobitno pokazali Manchester United i Chelsea, ali posljednji klub koji je odlučio poslati ponudu za njega je West Ham.

S obzirom da West Ham po mnogim stvarima ne može parirati čak ni Napoliju, a kamoli pomenutim klubovima iz vrha Premiershipa, interesovanje londonskog kluba za Mertensa je veliko iznenađenje i moglo bi predstavljati nemoguću misiju.

Međutim, britanski mediji tvrde da je West Ham spreman poslati čak i unosniju ponudu za Mertensa nego United i Chelsea, ali tačna cifra nije navedena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon katastrofalne sezone, u West Hamu žele pojačati ekipu i pokušati napraviti velike stvari u narednoj, a čelnici kluba insistiraju na dovođenju jednog zvučnog imena kako bi obradovali navijače. Mertens to svakako jeste, ali ostaje da se vidi hoće li pristati.

Dries Mertens je u Napoli stigao na ljeto 2013. godine iz PSV-a za oko 10 miliona eura, a nedavno je dogovorio produženje ugovora sa svojim klubom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi